Grafische vormgeving is het indelen van een plat vlak in vakken. De vakverdeling van een beeldscherm, een blad papier, kaart of affiche, van de pagina’s van een krant, brochure of jaarverslag. Grafische vormgeving maakt een kloppend geheel van huisstijl, logo’s, beelden en teksten. Zodanig, dat de impliciete inhoud duidelijk is en de expliciete boodschap overkomt. Grafische vormgeving is vakwerk. Ieder z’n vak ...
Duck de Vorm!

Werkomgeving1
Maarten
2006

Goed herkenbaar logo zowel in kleur als zwartwit. Maarten verticaal gezet laat duidelijk hun “anders zijn” zien. Het blokje “Bij” wordt, heel eigenwijs ook op andere plekken in de advertenties gebruikt. Het blokje is een uitvergroot pixel.

Steenge
1978

Goed stevig logo voor een tenten-
bouwer. De S is de dwarsdoorsnede van de tent en daarna gespiegeld. Na bijna 33 jaar nog steeds een krachtig logo én van deze tijd!

Reuvers
2006

Het beeldmerk is een gestyleerde “schep bruine grond” met daarin een werkschets, ondersteund door drie kleine tuin-fotootjes. Kan met vele achtergronden, ook zonder drie kleine tuin-fotootjes worden toegepast.

HRCopy
2007

Een “koninklijk” sterk logo, gebasseerd op de input van de klant (het gele en groene balkje) dat na doorvoer keurig in de goede kleur en soort (de rode en blauwe balkjes) afgeleverd wordt.

PaxSperata
2010

Het woord/beeldmerk PaxSperata wordt ondersteund door het oude woordbeeld op het pand van het bedrijf. Het geeft een degelijke authentieke indruk die wordt ondersteund door de kleur groen.

Geef de Vorm
BijMaarten
2011

Advertentie bedoeld om de ontvanger een goed gevoel te geven en te laten glimlachen, waardoor de sfeer om een bril te kopen groter gaat worden.

Foto: GettyImages
Tekst: Tekstwerk, Hardenberg

BijMaarten
2011

Advertentie bedoeld om de vorige advertentie te ondersteunen in het gevoel van “Waar heb ik dit eerder gezien”.

Foto: GettyImages
Tekst: Tekstwerk,Hardenberg

Reuvers
2010

Kleine advertentie in het politieblad.

’tHoes vanHol-An
2005

Kleine advertentie in het plaatselijke leugenkrantje

Tekening: Henk Kuipers, Benneveld

DaVinci Optiek
2008

Advertentie om er op te wijzen dat er in januari bij aankoop van een bril het montuur gratis is.

Vormgeving
MarJanRein
2008

De kaart heeft een redelijk forse afmeting van 230 x 304mm en wordt gevouwen tot 115 x 230mm zodat het geheel mooi paste in een notaris-envelop van 125 x 325mm. Bij de kaart werd, zonder medeweten van het bruidspaar, een kaart met wensen van de ceremoniemeester gevoegd.

Nieuwjaarskaart
2007

Kaart met gedeelte van het toetsenbord dat laat zien dat het einde van de regel is bereikt en overgaat naar een nieuwe regel, een leuke metafoor voor een nieuw begin.

Uitnodigingskaart
2008

Kaart waarop de medewerkers van BijMaarten de lezer aankijken en toeroepen dat ze de gehele dag welkom zijn.Kaart met gedeelte van het toetsenbord dat laat zien dat het einde van de regel is bereikt en overgaat naar een nieuwe regel, een leuke metafoor voor een nieuw begin.

Geboortekaart
2008

Kaart waarop duidelijk de naam en de geboortedatum staan, en daar, haast onzichtbaar onder de “echo foto”.

Vorm om geving
Contactgegevens